Ebausk segab elu

Kas Teil on mõni eestlasele iseloomulik ebausu komme? Muidugi on, levinum on ilmselt see, kui must kass läheb üle tee, siis sülitatakse üle vasaku õla 3 korda. 
Lisaks sellele musata kassi ebausule on mul veel paljugi teisi ebausu kombeid , millest hakkasin eile mõtlema voodis enne magama minekut. Inimene peab ju millesegi siiski uskuma 😄
Ja mis ma ka siis välja mõtlesin? Ebausk segab minu elu. NB! Kui Te nüüd loete seda ja endale külge haagite mõne ebausu kombe, siis welcome to my world.

Pildiotsingu ebausk tulemus


1) Elusolendist ei tohi üle astuda- kasv jääb kinni. Täitsa nõme komme, koer ja laps vedelevad alatihti kusagil teepeal ees ja ma ei saa neist üle astuda- ehk jääb kasv kinni. 

2)Kui hommikul vasaku jalaga voodist välja astud , saab terve päev olema rikutud. Kes veel hommikuti üritab parema jalaga voodist välja astuda?

3)Kui näed langevat tähte siis tuleb soovida ja soov läheb täide. Me kõik soovime kui täht langeb, eks? Päris veider.

4)Enne uksest väljumist tuleb vaadata, et kõik vajalik kaasas oleks, sest kui tagasi lähed, siis läheb kehvasti. See on minuarust üks häirivamaid ebauske mille järgi ma elan.

5)Kui särgi tagurpidi selga paned, siis pidid peksa saama.

6)Ärge käega laualt prügi pühkige — see ähvardab rahata jäämisega. See on küll üks tüütu komme, alati peab iga puru jaoks lapi võtma.

7)Ärge jätke lauale tühje pudeleid, ööseks aga — nuge. Vat see on selline komme millest ülejäänud pere aru ei saa. Kui ma hommikul ärkan ja olen väljapuhkamata ja loivan kööki ja näen seal lauapeal nuga lähen ma ikka sajaga keema. Kodukäija ei saa öösel tulla ja maja kaitsta kui mingid noad vedelevad. 

8)Käekotti ei tohi maha panna- raha läheb välja.Alati üritan oma kotti sokutada mõne tooli peale või konksu otsa.

9)Uusaasta ööl peab laual olema vähemalt 13 erinevat toitu.

10) Kastani muna taskus toob rahaõnne. Iga sügis on mul kõikide jopede taskus kastanid, millegipärast mingi ajapeale kaovad nad sealt ära ja raha ka asemel ei ole?!

Ja nüüd mõned asjad mida ei tohiks kinkida ega ka kingituseks vastu võtta. See on eriti vinge nimekiri. Kingituste tegemine läks just samm raskemaks.. võtke heaks.

Nuga– nuga ei tohi kellegile kinkida, toob halba õnne, kui siiski tahaksid nuga kinkida, pead selle eest kasvõi ühesendise vastu küsima või millegi vastu vahetama. 
Kella – kella kinkimine annab teada, et teie aeg on otsa saamas, armastajad lähevad lahku ja sõprus lõppeb.
Jalanõud – jalanõude saaja jalutab kinkija elust välja.
Tühi rahakott – rahakotti ei tohi kunagi tühjana kinkida, vastasel juhul tood vaesuse majja. Kel aga siiski plaanis rahakott kinkida, tasuks seemneks sisse pista ka rahakupüür.
Taskurätt – taskuräti saajat ootavad pisarad.
Kaelakee – armastajad ei tohi üksteisele ketti kinkida, kui nad ei kavatse just lahku minna.
Lips – vanarahva sõnul tõmbab kingitud lips kandjal kõri kinni.
Labidas – labidaga kaasneb vanasõna «kes teisele auku kaevab, see ise sinna kukub», sest labida saaja pidavat kaevama kellelegi auku või võib ise auku kukkuda.
Peegel – peeglisaaja hing võib peeglisse kinni jääda. Ühtlasi usutakse, et see toob lihtsalt õnnetust. Kui aga peegel peaks katki minema, on oodata seitse aastat õnnetust või õnnetut armastust. Seetõttu on parem peegel üldse kinkimata jätta.
Kindad – kindad toovad kingina ebaõnne, samuti ennustavad saabuvat haigust.
Kaktus – kaktus kingitakse inimesele, keda vihatakse. Seega võib südamest kingitud kaktus jätta kingisaajal hoopis mulje, et kinkija teda vihkab.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Tee ise marinaad

Kummitab või?