Väetoit aknalaual

Need ühed teised seemned esmaspäeval
See postitus oli terve päeva ootel, kuna Pipa oli läpakajuhtme vahepeal läbi närinud :)

Käed sügelevad juba ammu ise endale toitu kasvatama. Ka eelmisel aastal kasvatasime korteri terrassil basiilikut, tilli, sibulat, sidrunmelissi ja chillit. Ise endale kasvatada oma kätega midagi on alati olnud mu salasoov ja nüüd saan ma oma soovi realiseerida, thank god. Mu unistustes on mul suur põllumaa ja veel suurem kasvuhoone, kuhu mahuvad ära kõik erivavad pipralised mille seemned juba ootavad.

Sinepiseemned esmaspäeval
Enne kui saame hakkata siin maad üleskündma, teen juba toas väikse soojenduse ja kasvatan ise võrseid.Võrsete kasvatamiseks sobivad peaaegu kõik seemned , väljaarvatud tomat ja põlduba- nende võrseid peetakse mürgisteks ja ega ei kutsu proovima ka.
Meie aknalaual on 5 anumat, milles võrsuvad:Põld- võõrkapsas e. ‘rukola– noored lehed on veidi pähkli ja pipraselt terava maitsevarjundiga. Hea kiire kasvuga.
Suhkruherned- hernevõrsetel on värskete herneste maitse. Eriti ilusad on nad toidu kaunistamisel. Kui tavalise herne võrsed muutuvad puiseks umbes 6cm pikkuselt, siis suhkruherned on krõmpsuvad ja mahlased kauem.
Sinepiseemned teisipäeval
Sinep– vürtsikas ja eriline maitse. Sobivad ideaalselt võileiva peale kui ka salatistesse.
Kress-salat– idandatakse väheses valguses. Väga terava vürtsika maitsega.
Need ühed teised seemned teisipäeval
Tüümian- väga aromaatne taim, kergelt vürtsise maitsega. Kuna aed-liivatee ehk tüümiani  lehti ja noori võsusid võib koguda vegetatsiooniperioodi kestel siis ilmselt kolib see pott õue maitsetaimede peenrasse.Seemned said külvatud laupäeva päeval. Kasutasin maitsetaimede mulda, panin mulla anumasse , kastsin. Külvasin seemned ning riputasin kergelt mulda veel peale.NB! Õppige minu veast-mitte mulda peale raputada,vähemalt mitte sinepi võrsetele. Niisutasin kergelt. Panin anumad kilekotti ja aknalauale.Esmaspäevaks olid idanema hakanud sinepiseemned ja ühed teised seemned. Jah ühed teised seemned, hea huumor eks. Suures sagimises unustasin sildid panna. Sinepi seemned ja suhkruherne tunnen ära aga vot teistel küll vahet ei tee. Seega mis teisena idanema hakkas saan öelda hiljem..
Kress kolmapäeval
Sinepivõrsed kolmapäeval
Kolmapäevaks on võrsed juba võrsete moodi ja maitsejärgisaan öelda et need tundmatud seemned olid kressi seemned.Pead on tõstnud ka rukola ja hernes.Kuidas ja kuhu nad toidusisse sobivad saab teada juba varsti :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ebausk segab elu

Tee ise marinaad

Kummitab või?