Midagi teistmoodi aga eestimaist. LOOS!

Poes käies on igalühel meist mõni riiul, mis meid eriti paelub. Mia leiab igas poes üles kõrremahlad ja seisab seal riiuli ees suurte säravate silmadega. Stenni hoiab kinni alati vorstide lett, ta uurib igat suitsuvorsti seal ja ei suuda kunagi valida.

Minuga on aga raskemad lood. Mind on alati paelunud mahetoodete riiulid. Kui sisenen poodi ja minu lemmik osakond paistma hakkab tõmban kohe käigu alla ja loivan aeglaselt riiulieest läbi, silmates kiirelt üle, mida huvitavat seekord riiulil paistab.Tavaliselt on seal ka muid huvitavaid tooteid, millest inimesed tihtipeale mööda kõnnivad, teadmata isegi mida neist valmistada või mida need endast kujutavad. Mina seda asja siiski nii ei jäta ja tahan Teile näidata, mida head saab teha spelta kruubist.


Kes ei tea, siis spelta nisu on täitsa Eesti värk ja ürgne nisusort, mis sisaldab endas lausa kaks korda rohkem toiteväärtust kui tänapäeva nisusordid. Õiget speltanisu saab vaid kasvatada mahepõllunduse meetodeid kasutada, niiet täitsa öko värk.

Aga mida sellega teha?
Super toitev ja maitsev speltakruubihautis tuleb nüüd siit!

Vaja läheb:
Speltanisu kruupi- Parim aga Lauri-Jaani mahetalu speltakruup, mille leiad kaubamajast ja selveritest. Samuti ka e-sahvrist.
Väike suvikõrvits
Suurem sibul
küüslauguküünt
Suur paprika
u 200g šampinjone või muid seeni
Soovikorral parmesani
Soola,pipart, kuivatatud basiilikut, tüümiani ja pune
Ja ega tegelikult miskit keerulist olegi, tükelda meeldivates tükkideks kõik toorained, prae kergelt pannil, viska potti koos spelta kruupide ja veega ja pane aga kaanealla hauduma.

Kusjuures, mulle on alati mulje jäänud, et kruubid valmivad 100 aastat, siis see roog valmis umbes 20 minutiga. Kui juba roog valmis oli siis segasin juurde riivitud parmesani.

Ja siin ta ongi: Jah, näeb jube välja, aga maitseb lihtsalt oivaliselt.
Kõik kellel ei ole õhtusöögi ideed, siis siin on tõesti roog mis tasub proovimist.

OO, JA TEATE MIS VEEL?
Jahu-Jaan saatis mulle ka koti tatrajahu, mille loosin hoopis teile välja.
Ega miskit väga muud tegema ei peagi, kui..
Lisa meeldivaks Lauri Jaani talu facebooki leht ja Kannapööre-linnast maale facebooki leht ja jaga seda postitust :) Loosimine toimub 25. veebruaril :)


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ebausk segab elu

Tee ise marinaad

Kummitab või?