Juubeliks vesi tuppa

Juhuuu! Täna on meil juubel. Oleme juba 10 päeva olnud majaomanikud.
Tähtsaks juubelipidustuseks ootasime ka külalisi. Minu tädi ja onu. Onu ootasime veel eriti, juba mitu päeva, sest nn suur "külm" mis siin ühel ööl ilmus, külmutas meie veetorud pööningul ära ja vesi ei jõudnud vannituppa. Jumaltänatud, et köögis oli vähemalt vesi olemas. Taibukamatel tekib kohe küsimus, miks meil veetorud pööningult jooksevad, sellele on lihtne vastus- maakivi vundament ja kusagilt ei olnud lihtsalt torusid vedada. Või noh mina ka ei tea neid asju, on kuidas on , enam igatahes ei ole. Pööningul olid meil torud soojustatud, aga ilmselt  mitte piisavalt ja õigete vahenditega. Mis edasi?

Variant üks oleks olnud soojustada umbes 10 meetrit toru uuesti, suhteliselt nullist.
Variant kaks oleks olnud vedada torud läbi toa vannituppa. 
Mõlemad variandid on sama kulukad. Millist eelistada?

Kuna külmunud torusid ei õnnestunud sulatada kahel päeval, siis otsustasime valida väga lollikindla variandi- torud tuppa sooja. See variant lihtsalt sellepärast, et enam mitte kunagi ei peaks ma köögis hambaid pesema või ämbriga vett vetsu valama. 

Töö hakkas pihta, vaja oli vedada u 14 meetrit toru korda kaks, ehk soojaveetoru ja külmavee toru. 
Kui mehed olid jõudnud toru vedada umbes pool teed , käis kolin ja kujutate ette.. pööningu torudes sulas jää ja veevärk sai imeväel korda.
Ükskõik, torud oli juba poolele teel ja augudki seintes juba olemas. Ja pealegi ehk oli see vihje , et külm talv on veel tulekul. 
Tädilt sai küsitud aiandusalast nõu ja ka veidi oma soovidest ja ettekujutustest rääkida, mida, kus ja kuidas ma kavatsen kasvatama hakata. 

Tegelikult oli jälle üks üdini mõnus argipäev. Ilmselt rõõmustan südames ka sellepärast, et täna saab kuuma dušši võtma minna. 

Meilt on küsinud päris mitmed, kas kahetseme ka seda ostu. Aga kas teate mis on kahetsus?
Kahetsus tähendab ju reeglina, ebamugavustunnet/ tuju langust, millega kaasneb oma teguviisi hukka mõistmine, eesmärgiga sama viga tulevikus, mitte korrata või lihtsalt painavat soovi juhtunu olematuks muuta.
Siis vastus sellele on- kindel ei , me ei kahetse. Iga päevaga hakkab siinne elu järjest rohkem meeldima. Avastame iseennast ja majavõlusid.


Meie torud :D

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ebausk segab elu

Tee ise marinaad

Kummitab või?