Tee ise marinaad

Teate, mul tuleb alati kananahk peale kui seisan poes selle lihaleti ees. Võib-olla sellepärast, et poes on seal külmkapi vahel alati nii paganama külm ja ma seisan seal oma 5-6 minutit vaadates lolli näoga seda valikut. Valikut ju nagu on, aga mitte miski ei ole ahvatlev.
Eriti mitteapetiitseks muutuvad need lihad seal letis, kui mõtlen sellele,et kui kaua nad üldse marinaadis ligunenud on.
Üle pika aja olen hakanud hindu vaatama poes ja ausalt mu silmad pidid imestusest peast välja kukkuma, kui nägin et ühe poti või koti eest tahetakse 7-8€. Ja selle raha eest saad sa siis palju sibulat, marinaadi ja ühe vardatäie liha. Kurat, selle raha eest saab ju kaks kilo liha.

Jaanipäevaks nii ongi plaanis, et teen seekord ise marinaadi. Mulle jubedalt meeldib mündi ja keefiri marinaad, aga samas härrale ei ole üldse mokkamööda need "valged" marinaadid mis on jogurti või keefiri baasil.

Siiski otsusatsin, et mündist ma ei loobu ja tegin mündi-ürdi marinaadi.
Selleks läheb vaja : soola, pipart, piparmünti, õli, värsket pune, värsket basiilikut, tilli, tüümiani, küüslauku, tšillit ja sibulat. Kas pole mitte ahvatlev kompott. Purustasin smuutimasinas(lõuks ometi on masinast kasu) õliga kõik peale sibula ning see järel valasin sibularibade ja lihalõikude peale. Segasin. Teate, hea pehme šašlõki saladus ongi hea massaaž, kõlab veidralt, aga nii see on. Edasi liha külmkappi. Hea oleks kui liha saaks seista umbes 2 tundi. Teate, et umbes 30 minutit enne grillimist peaks liha olema toatemperatuuril, ehk tõstke liha külmkapist välja. Vastaseljuhul saab liha šoki suurest temperatuuri muutusest ja laseb kõik mahlad välja ja alles jääb vaid tuim tükk.


Kuna meil oli reaalselt terve seakael, mis oli ligikaudu 3 kilone, siis jagasin selle ilusti pooleks, ja tegin neist kuubikud. Stennile meeldib klassikaline äädika marinaad, mulle aga mitte enam niiväga.
Seega tegime kompromissi, et äädikamarinaadi ei tee. Okei, kompromissist oli asi kaugel.
Mina aga tahtsin teha kolme sibula marinaadi. Mis selleks vaja läheb? Rohelist sibulat, mugulsibulat ja röstsibulat. Loomulikult õli ja soola ja pipart samuti. Lihtsad ja puhtad maitsed ongi need mida ma võib-olla taga ajan, aitab nendest ülemaitsestatud käkkidest, mis meeletu suhrusisalduse tõttu grillil  kohe esimesel minutil söekooriku ümber loob. AITAB!


Aga teate, kuulsin sellist ideed ükspäev, et kuna juba aastakümneid kui mitte sadu on olnud igal jaanipäeval kohutav ilm, siis kaua me kannatame? Miks me midagi ette ei võta? Tõstame ümber selle jaanipäeva, hullasi kah. Peaks jaanid hoopis nädal varem. Kuidas tundub? Kõlab nagu plaan?

Kommentaarid

  1. Merkur - Replacement Parts - Titsanium-Arts
    Replacement Parts. Merkur. MK-1612C. titanium hair clipper Replacement Parts. mens black titanium wedding bands MK-1612C. Replacement t fal titanium pan Parts. Merkur MK-1612C. ridge titanium wallet Replacement Parts. titanium earrings

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Ebausk segab elu

Kummitab või?