Töötukassa ja piprakasvatus

Võimalik, et paljudele tuleb nüüd üllatusena, et meil on siin väike piprakasvatus. Kasvatame 5 erisorti pipart. Pipra kasvuperiood on umbes 8-10 kuud, ehk piprad on juba külvatud jaanuaris. Lõpuks ometi on hakanud meie piprad ka õiget värvi minema aga kõik seisab Töötukassa bürokraatia taga.
Kui siia kolisime, hakkasin mõtema, et mis see oleks, mida ma teha tahaksin. Kuna eelnevad aastad olen kasvatanud rõdul chillit, siis just see tunduski just see mis võiks olla nn "meie toode".
Kuna emapalk oli läbi saanud ja mõte tööl käima hakata 60km eemal, ei tundunud päris "minu tassike teed" , siis võtsingi end töötuna arvele mõeldes, et kirjutan äriplaani ning hakkan ajama oma pipräri.
Mõeldud- tehtud. Sain  ettevõtluskoolituse, sain raamatupidamise koolituse ning ka töötervisehoiu koolituse ja esitasin isegi äriplaani töötukassale. Ootasin. Ootasime vastust 30 tööpäeva ja kui see vastus lõpuks tuli siis oli see negatiivne. Põhjuseid oli mitu ja põhjused olid nii naeruväärsed, et ei suuda seda siiani uskuda. Näiteks nr1 põhjus miks mitte toetust anda oli : Ettevõtte turuuuring on pealiskaudne, kuna küsitlesite 138 inimest, kuid Eesti Statistikaameti andmetel elab aastal 2018 Eestis 1,3 miljonit inimest.
Okei, palun nüüd siiralt abi tõlkimisel mida see tähendab? Mida ma nüüd tegema peaksin? Küsitlema 1,3 miljonit inimest? Teine "probleem" oli ka kaoprotsent, mis tegelikult oli vähemalt kolmes peatükis väljatoodud. Kas olekin pidanud selle boldiks tegema, et proua menetleja ka seda näeks?
Ühesõnaga oli sel veel kaks probleemi , mille vastused olid selges eesti keeles välja toodud.
Mis nüüd edasi?
Vaidlustada? Pigem mitte, juba vajutades nuppu "vaidlustan" tähendab see seda, et olen matnud maha kõik lootused alustava ettevõtte toetust saada.
Kust küll leida motivatsioon, et teha vajalikud parandused? Ei tea.


Kõige kurvem on see , et ligi 300 piprataime on puupüsti vilju täis ja juba muudavad värvi, aga mul ei ole nendega mittemidagi teha. Noh muidugi oleks, saaksin need värske kaubana kusagil põllusaaduste grupis maha müüa, kuid millise kahjumiga, kui poeletil võistleb 5€ Hispaania toode.
Peaksin ehk hoopis taotlema mõnest teisest toetust andvast ühingust? Või ajan edasi jonni Töötukassaga? Küsimusi on nii palju, aga vastuseid nii vähe. Lisaks hakkan ju kohe kohe abielluma , nii 15 päeva pärast.

Ühesõnaga , on siin keegi kes tahaks mind aidata ja minu eest need vajalikud parandused teha?


Kommentaarid

  1. Teeksin sinu asemel turuuuringu uuesti. Pikema kestvusega, et rohkem vastajaid oleks. Mina ei annaks ka selle peale kellelegi toetust. Kui võtame numbrit korra väiksemaks. Kui sa kysitled 1:100 siis see ei näita mingit tulemust.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Segadust tekitab pigem see, kui küsides osakonna spetsialistilt oli vastuseks, et 100 inimest on piisav.

      Kustuta
  2. Teeksin ka uuesti uuringu! Minu äriplaani lükati tagasi 2 korda, täiesti idiootsete põhjuste tõttu aga jändasin sellega edasi ja kolmanda korraga ei olnud neil enam midagi ette heita :)

    VastaKustuta
  3. Hetkel ka läbimas sama teemat. Kui töötukassa tagasi lükkas, seega pole asi piisavalt hea ja ei ole väljavaadet. Sina pead neile tõestama, et asi on asja väärt ja on tulevikus tulu toov. See ongi nende õigus otsustada, kas nad annavad toestust või ei anna. Asi peab olema jätkusuutlik.Tee uuseti ja korralikumalt. Enamikel lükatakse esimesel korral tagasi, see ongi täiesti ok ja ikka väga vähesed saavad esimesel korral toetuse. Küsitlus tee põhjalikum ja 100 on väike number. Kõik parandused tuleb ära teha. Esitad uuesti, kui ikka ei sobi, siis teed jälle uuesti. Sedasi need terad välja nopitaksegi ja nähakse ära, et inimene tõesti suhtub tõsiselt oma plaanidesse. Edu.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Ebausk segab elu

Tee ise marinaad

Kummitab või?