Teadlik poodlemine vs säästuelu




Eelmises postituses kunagi ammu ammu kui see ilmus, mainisin ma postituse lõpus, et üritame kord nädalas poes käia ja kui sellest midagi rääkida on siis ka kirjutan.
Tegelikult on küll midagi rääkida.
Postituse kirjutan sellepärast juba, et jube tihti küsivad sõbrad ja tuttavad selle kohta ja siis ma lihtsalt ei mäleta mida ma juba rääkinud olen ja kellele ja nii jääbki mõni tähelepanek edasi andmata.

Kõigepealt tahan ära öelda, et tegemist ei olnud mingi jubeda säästu ajaga ja isegi ei ajendanud meid sellist kord nädalas poodlemist tegema raha vaid see tohutu ületarbimine ja raiskamine. See hunnik toitu mida me tegelikult ära viskasime oli metsik. Näiteks viimane piisk karikasse oli see, kui avastasin külmkapist kinnise paki piima, mille tähtaeg oli juba 2 nädalat möödas. No okei, meil on koer, aga aegunud piima me talle ju ei paku ja üldse selliseid toite millel on juba hall karvane kasukas selga kasvanud. Tohutus koguses pildusime minema kooke, millest oli max pool söödud. No milleks?
Võtsin siis kätte ja panin kokku nn nädalamenüü, mida võiksime süüa nädala vältel. Me ei ole kunagi olnud mingid tüübid, kes suudavad 3 päeva ühte toitu süüa ja ma pean ütlema, et see on juba punkt kus tuleb mõelda, kas on siis vaja üldse nii palju süüa teha, et seda jätkuks tervele külale või kolmeks päevaks perele.

Esimene tähelepanek meie nädala toidukorvis oli, et nädalas kulub toidule u 25€. Jah, täitsa ulme, sest kui varem käisime iga päev poes või ülepäeviti siis poest väljudes olime alati umbes 30€ võrra vaesemad, mis teeb nädalas ikka kordades suurema summa kokku. Põhiline küsimus tuleb siis kohe, et misasja te seal sööte, kas ainult juurikaid? Tegelikult mitte, igas meie toidus on esindatud liha, kana või kala. Ja nii uskumatu kui see ka ei tundu siis ma ei käi poes mööda hindu, et valida odavat ja ebakvaliteetsemat toitu vaid just vastupidi, me valime kõike head aga lihtsalt kordades vähem. Muideks kuulub sinna 25€ sisse ka koera ja kassitoit, erinevaid puuvilju ja juurvilju, aga just mõistlukus koguses.Ka jogurtitega on sama lugu, kui varem ostsid ikka terve niinimetatud resti jogurtit lapsele, siis nüüd tuleb tal valida erinevaid ja mingeid kombopakke ei osta, sest keegi ei taha igal hommikul sama jogurtit süüa ja nii need meil külmkapis ootasidki oma kuupäeva.
Kui mingiaeg oli meil komme osta 2 kurki ja kotitäis tomatit, siis nüüd tegelikult tuleb välja, et veame nädala välja ka ühe pika kurgi ja umbes 6 tomatiga. Sama kehtib ka puuviljadega, kui varem oli vaja osta kotitäis igasugu puuvilju, siis nüüd saame aru küll, et kui sa valid umbes 4 puuvilja ja ostad neist igast ühest maksimum 2-3 tk siis piisab küll ja ikka jõuab mõni pirn nädalalõpuks ära minestada ja leiab oma koha põllul kitsede söögihunnikus. Mis veel tegelikult loeb on poolfabrikaadid, ma ei mäleta ausalt kuna viimati ostsime mingeid viinereid või pelmeene. Samuti ka friikartulid- tee ise ja ma garanteerin, et maitseb paremini ja tuleb kordades odavam.

Teine tähelepanek oli, et külkapis on koguaeg süüa ja kodus on alati värsked puuviljad. Kui varem oli koguaeg nagu külmkapis midagi, aga nagu midagi nagu ei olnudki- noh teate ise ka seda tunnet, siis nüüd tundub, et alati on  midagi ja võimalik teha erinevaid toite. Ja mis põhiline, alati on kohvi peale piima.

Kolmas tähelepanek - unusta küsimus "Mis me täna süüa teeme?" Mul tõusevad ihukarvad püsti kui seda küsimust kuulen, see on nii tüütu. Koguaeg pead olema hiromant ja mõtlema, mida nad süüa tahaksid, aga nüüd, lihtsalt ei huvita- süüakse seda mida kokk teeb. Siiani ei ole virisetud. Üllataval kombel isegi tuleb välja, et sööme palju erinevamaid asju kui senini kõik need aastad.

Neljas tähelepanek - Nädalavahetused on saatanast ja võivad sinu "kord nädalas poekäigu" pekki keerata.

Mõnusat nädalavahetust :)

Kommentaarid

  1. ma olen täna super elevil. Olen näinud kommentaare inimestelt, kes olid juba LAPO M-F-st laenu saanud, mistõttu otsustasin populaarsete soovituste põhjal taotleda ja alles paar tundi tagasi kinnitasin oma kontole kogusumma 28 500 eurot. See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad päris laenu, taotleda oma e-posti teel: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Ebausk segab elu

Tee ise marinaad

Kummitab või?